1 mei 2016

 

Dit is dus het uitzicht vanuit ons Ibis hotel in Allicante.

 

Ook vanmorgen vertrokken we weer op tijd naar de laatste bestemming, Mijas Costa. Zo zaten we dus om kwart voor acht bij 17 graden al in de auto. Op zondag is het echt rustig, zeker op deze autoweg richting Murcia. Een stukje na Lorca buigt de weg af naar het westen om dan over de hoogvlakte zo rond de 1300 mtr., door het gebergte te gaan.

Onderweg zagen we heel veel plantages met citroen- en sinaasappelbomen waarvan sommigen nog helemaal vol vruchten hingen.

De temperatuur gaat op die hoogte dan ook gestaag omlaag tot ongeveer 11 graden en pas toen we de afslag naar Malaga namen en dus uiteindelijk op zeeniveau uitkwamen klom de temperatuur omhoog naar zo'n 23 graden en kon de verwarming uit en de airco aan.

 

In de omgeving van Granada kijk je zo tegen de Siėrra Nevada aan. Natuurlijk kunnen we niet zomaar ergens op de autoweg stoppen om een mooiere foto te maken, want er waren soms spectaculaire uitzichten.

Tegen twee uur waren we op de plaats van bestemming en gelukkig hielp de verhuurder ons mee met alle tassen naar het appartement te brengen want die waren behoorlijk zwaar. Alles staat ondertussen op z'n plekje en ik ben al bij de supermarkt geweest die alle dagen open is om nog enkele dingen te kopen. Het is hier in deze omgeving een Engelse enclave en dat is ook te zien bij het assortiment in die supermarkt.

We hebben nog geen plannen voor morgen maar voorlopig alles een beetje rustig aan om toch wel bij te komen van deze driedaagse reis.

 

Naar morgen

Naar overzicht