2 mei 2016

 

Omdat zo'n lange reis toch echt wel impact heeft op je lijf merken wij terdege, je blijft vanzelf een stuk langer slapen en dat zal de komende dagen ook wel zo blijven. Na het ontbijt zijn we op de bank neergestreken en hebben naar het Madrid open tennis gekeken. Nee, niet op de Tv maar op het scherm van de computer met dank aan de Tv Espaņa die de wedstrijden ook op internet live uitzend. Het is hier een Engelse enclave en dus staan er overal grote satellietzenders op de daken met een Engels abonnement op de ontvanger en daar horen dus geen Spaanse of Nederlandse zenders bij.

Maar verder dus geen problemen omdat de krant en de Nos ook op internet staan voor zover we daar behoefte aan zouden hebben. De twee Spaanse zenders zijn voor ons meer dan genoeg.

 

 

 

Dit is de tijd van het jaar dat alles in bloei staat, heel veel kleuren dus overal. Het viel ons wel op dat het stukje dat wij vanmiddag gereden hebben kilometers lang vol staan met kamille, de ene keer hele brede stroken en even verder weer gewoon een streep langs de weg. Op sommige plaatsen was er een overvloed aan klaprozen met gele bloemen er tussen. En natuurlijk staan bepaalde soorten sinaasappels nog boordevol in de bomen net als de bomen met de oranje mispels waar soms kilometerslange boomgaarden van zijn aangelegd, moeten overigens met de hand stuk voor stuk geknipt worden. Dat is dan meteen de oorzaak van de prijs waar we desondanks toch vaker een kilootje zullen kopen. Als het zich voordoet zal ik een mispelboom vol vruchten fotograferen.

 

 

 

Tegen half drie zagen we ergens een restaurant "in the middle of nowhere" waar nogal wat auto's geparkeerd stonden. Dat is normaal het teken voor ons, 'hier moeten we dus zijn'. Om kwart over vier reden we er weer weg, vanwege de drukte ging het niet al te snel maar voor ons snel genoeg.

We besloten om maar weer richting kust te rijden en zagen veel mooie plekjes maar meestal op een te smalle weg om te stoppen en dat zeker voor de mooi gekleurde bomen. Dit plekje konden we fotograferen door een nog smallere veldweg in te rijden waar ik de auto gerust kon parkeren op de weg. Het rijtje cipressen dat in het midden dan deze foto staat geeft aan dat daar een begraafplaats is. De temperatuur was vanmiddag 220 met volle zon.

 

Naar morgen

Naar overzicht