6 mei 2016

 

Het was wel wat bewolkt maar echt slecht zag het er buiten niet uit en het was 22 graden, we hadden op onze kaart een route uitgezocht waar we wel meer van wilden weten. Rond half twee zijn we vertrokken zodat we rond etenstijd ergens in de buurt zouden zijn van een restaurant waar we eerder waren, de menukeuze enorm en de prijs bijzonder laag. Eenmaal in het berggebied begon het te regenen met harde stortbuien en waren we blij dat het niet al te druk was op de weg. Bij het restaurant zijn we gestopt op een moment dat het niet meer zo hard regende maar eenmaal binnen waren we toch goed nat, hard lopen gaat nu eenmaal niet.
Toch waren er genoeg gasten en ging de bediening dus niet al te snel, ondertussen was het echt gaan hozen en van het dak kwamen dikke stralen water naar beneden. Plotseling sprong er schuin boven ons een lamp kapot omdat er een koude druppel op viel toen het begon te lekken in de zaak en gelukkig was dit maar voor even. De bediening was hier op voorbereid want er kwam al snel een emmer met dweilkwast en een bezem om het water naar buiten te vegen. Nu was de lekkage binnen wel gestopt maar buiten bleef het met emmers naar beneden komen. Al stond de auto naast de ingang, het zou voor Ton niet mogelijk zijn om met de rollator een schuine afrit af te lopen waarboven ook nog eens dikke stralen water van het dak afkwamen zonder drijfnat te worden. Wij, en ook andere gasten hebben een tijd gewacht maar het werd niet minder. Toen ben ik naar de auto gesprint om de grote paraplu te halen om daarmee enigszins droog bij de auto te komen. Ooit kocht ik deze paraplu voor dit soort gelegenheden maar hij heeft nog maar zelden zijn werk hoeven doen. Toch ligt hij echt altijd in de auto samen met een reserve wandelstok, wat een geluk.

 

 

De rest is niet te zien maar tot bij de auto moesten we hier onder onder dezelfde stralen door. Omdat het nog overal echt donker was en maar 14 tot 16 graden zijn we over een snellere weg weer naar huis gegaan. Een kilometer of 10 voor de kust begon het op te klaren en even later reden we weer over droge wegen bij 22 graden. Ja, hoe was het ook alweer, zoals je het doet doe je het verkeerd.

Naar morgen

Naar overzicht