13 mei 2016

 

Vandaag hebben we een bergrit gemaakt in het gebied onder Ronda, veel ruige rotsen waar geen wegen zijn maar wel met veel groen. Ofschoon de zon volop scheen waren er boven de bergtoppen heel veel wolken en soms zelfs donkere. We hadden een smalle bergweg uitgezocht en er werd op borden vaak gewaarschuwd voor slecht wegdek waar we vaak niet harder dan 30 km/h konden rijden. Gelukkig waren er hier en daar verbredingen zodat je de auto langs de weg kon zetten om rustig van het uitzicht te genieten en een foto kon maken. Ik zal niet bij elke foto iets schrijven omdat het uitzicht genoeg zegt over de natuur waar we doorheen reden.

 

 

 

 

 

Ook hier weer mooie witte dorpjes in de bergen

 

 

 

Overal bloemen langs de weg

 

 

 

Kale rotsen met daar onder veel groen gras en bomen, soms zie je er wel een kudde schapen grazen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Langs de bergwegen heeft men hier en daar op mooie punten een uitzichtpunt gemaakt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een smal langgerekt dorpje bijna helemaal boven in de bergen

 

 

 

 

Er is niet altijd aan te ontkomen maar omdat ik geen alcohol mag hebben kreeg ik vandaag bij het eten een Buckler, we waren bij een 'Venta' aangeland.

 

 

 

 

Soms wordt het uitzicht op een tegeltableau nader toegelicht

 

 

 

 

Een vierkant dorpje met een heel smalle toegangsweg

 

 

 

 

 

 

 

 

Een leuk dorpje langs de grote doorgaande weg waar even over moesten gaan

 

 

 

 

 

 

Midden in een bos langs een smal weggetje zagen we ineens een stel echt zwarte varkens. Ze waren juist gevoerd op een grote betonnen plaat waar ze allemaal smikkelend met hun neuzen op zaten

 

 

 

Het was daar klein en stelde maar weinig voor, ze kunnen er toch hun geld mee verdienen

 

 

 

 

De kurkeiken die nog niet lang geleden van hun kurkschors waren ontdaan zagen we langs een groot deel van de route

 

 

 

En dan zomaar ineens een dorpje met blauwe huizen, door de zon is het blauw niet erg goed zichtbaar. Dit dorpje is een keer gebruikt om een film op te nemen over de smurfen. De maker bood aan om de huizen na afloop van de opnamen weer prachtig wit te maken maar de burgemeester zag er wel brood in en het dorp werd een echt smurfendorp. Later is er nog een tweede film opgenomen en dat de burgemeester het goed gezien had bleek wel vandaag, druk, druk, druk. Grote bussen op de heel smalle wegen rond het dorp en geen parkeerplaatsen over. Misschien komen we er nog eens, overigens heeft de 'Kampioen' van de ANWB er ook al eens over geschreven.

 

 

Naar morgen

Naar overzicht