15 mei 2016

 

Vandaag wilden we thuisblijven want de zon schijnt overal en dus ook op ons terras en bij het zwembad. En omdat het lekker warm was hebben we ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om een paar broeken en shirts te wassen.

Vanmiddag zijn we weer gaan eten in een restaurant in het dorpje 'La Cala' waar we eerstdaags kind aan huis zijn, het personeel komt in ieder geval steeds even een praatje maken. Deze foto van de 'sopa de verduras' (groentensoep) wilden we even laten zien omdat deze echt boordevol groenten zit. Ton nam een andere soep en zo proberen we steeds iets anders uit als we de gelegenheid krijgen want de menukaart is steeds anders.

 

 

 

Dit konden we zien vanaf onze tafel in het restaurant, blauwe lucht en witte wolken bij ongeveer 24 graden.

 

 

 

Het dorpje heeft de naam in grote letters op een heuveltje gezet. Mijas Costa bestaat dus uit een hele serie dorpjes of als je het zo wil noemen vakantiegebieden, wij zijn in Mijas Riviera. Veel van deze plaatsen hebben prachtige plekken waar de naam op staat maar niet te fotograferen vanaf de autoweg die de directe toegang geeft tot al die plekken.

 

 

 

Om de enorme oppervlakte van deze picknickplaats te laten zien zijn de mensen wel wat klein geworden maar hier onder staat nog een foto van de rechterkant en een detailfoto van een heel grote groep mensen rond enkele stenen barbecues.

In Nederland gaan we op tweede pinksterdag naar de Ikea of bouw- en rommelmarkten maar hier is geen tweede pinksterdag dus is er feest met Pinksteren. Bij mooi weer, en dat is het nu zeer zeker gaat men naar picknickplekken die daarvoor speciaal zijn aangelegd compleet met een groot aantal stenen barbecues of men rijd naar een bosrijke omgeving om daar een plekje te zoeken onder de bomen. Die plekken zijn erg herkenbaar aan de rommel die men er achterlaat.

 

 

 

Het rechtergedeelte met stenen banken en twee stenen barbeques. (achter de olijvenbomen)

 

 

 

Je ziet dat men op alles voorbereid is, grote doeken tegen de zon worden tussen de bomen gespannen en zelfs hele partytenten worden meegenomen om ter plekke op te zetten. Langs de kust worden zo soms grote stukken door de mensen ingericht om de hele dag te kunnen blijven.

 

 

Naar morgen

Naar overzicht