16 mei 2016

 

Vandaag zijn we naar Coin geweest, een middelgrote stad met smalle straatjes en bijna geen parkeerplaatsen. We zijn via smalle binnenwegen gereden en niet over de autoweg die in het midden van deze foto te zien is.

 

 

 

Als je via deze weggetjes gaat ben je bijna steeds in de natuur.

 

 

 

Op het kerkplein in Coin was het erg rustig op enkele gasten van de bar na die een ogenschijnlijk heftige woordenwisseling hadden. Nu hoort dat in Spanje altijd veel erger aan als het in werkelijkheid is want men zit aan dezelfde tafel een biertje te drinken. Ik had deze foto nog maar net gemaakt of er kwam een auto van de gemeente die aan Ton beleefd vroeg om van die plek te gaan want daar moest hun auto komen.

 

 

 

Onder aan de toren waren twee waterspuwers in de weer om hun straal te spuiten.

 

 

 

Aan de kleuren van de stenen te zien was het water niet echt schoon.

 

Rechts ernaast is een bordje bevestigd met de waarschuwing dat het water niet gechloreerd is

 

 

 

Op onze verdere wandeling door de straatjes die een beetje buiten het centrum lagen zag ik ineens de werkplaats van een carpintero, een timmerman. Er was niemand zo direct te zien en daarom liep ik maar eens naar binnen om wat meer te zien. Ineens zag ik achter in de werkplaats een vrouw en een man zitten die opstond en naar me toekwam. Direct vertelde ik hem dat ik alleen ge´nteresseerd was in zijn werk en vroeg of ik dat mocht bekijken waarop hij bevestigend antwoordde maar ook meteen vroeg of ik piano speelde en wees meteen op een piano die in het midden van het vertrek stond. Helaas moest ik hem teleurstellen en daarom ging hij er voor zitten en begon de Europese hymne te spelen waarbij ik voorzichtig meezong. Onder het gebloemde doek dat te zien is stond ook nog een drumstel en vrienden van hem speelden klarinet en accordeon. Een heel leuke man maar we moesten natuurlijk ook verder al was ik bijna vergeten om enkele handwerkstukjes te bekijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij deze fontein met rondom stenen banken waren mooie tegeltableaus ingemetseld, prachtige kunst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na al dat slenteren en de straatjes waren soms ook nog behoorlijk steil, zijn we op een terrasje gaan zitten om iets te drinken en uit te rusten zodat we daarna weer richting auto konden gaan.

 

 

 

Ook Coin heeft een prachtige afbeelding bij de ingang van de stad.

 

Naar morgen

Naar overzicht